hits

Kriminallitteraturen har fått enda en stjerne:

Forlag: Vigmostad og Bjørke forlag (Før Schibsted forlag)

Sjanger: Kriminalroman

Forfatter: Ingebjørg Berg Holm

Kilde: Pocket


"Stjerner over, mørke under", er Ingebjørg Berg Holm debut roman. Dette er en spennende, stemningsfull og sjarmerende kriminalroman. Boken tar for seg slutten av 1800 - tallet. 

Ingebjørg tar oss med tilbake til sommeren 1875. Vi befinner oss i Hurumlandet, der liket til avdøde Lars Holte dukker opp en sommerdag. Bygda tror Holte har flyttet til Canada, men dette starter en jakt etter gjerningsmannen. Vi blir kjent med lensmann Thomas Tinnvik. Saken tar Tinnvik og dette er starten på en spennende og sjokkerende jakt.

Ingebjørg har skapt en spennende og annerledes roman. Den er sjarmerende og sjokkerende. Vi blir vitner til sykdom og galskap og en mørk fortid. Romanen handler også om et vanskelige brødre forhold. Det er ingen tvil om at forfatteren har gjort stor mengde Research for å fremstille handlingen troverdig. Selv er jeg imponert over forfatterens måte å fremstille året 1875 og hvordan samfunnet preget tiden. Forfatterens måte å fremstille omgivelsene og persongalleriet er både imponerende og spennende.

Til tider er romanen handlingsmettet, men boken er virkelig til å anbefale. Det ender til syvende og sist med at jeg gir denne romanen terningkast 4!

Kan varmt anbefales!

 

Bakside informasjon om boken:

"Hurumlandet på slutten av 1800-tallet. En mann blir funnet på en lysning i skogen - tilsynelatende fredfull, med et mildt uttrykk i ansiktet. Men bakhodet er knust og klærne gjennomtrukket av blod. Det er så vidt lensmann Thomas Tinnvik klarer å holde kvalmen unna. Avhør på den nærmeste gården avslører at den døde er Lars Holte, en mann som reiste til Canada for ti år siden, og ikke er blitt sett siden."

 

Med bokhilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

Vigmostad og bjørke.no (2015). Stjerne under, mørke over. Lokalisert 2015 på internett: www.vigmostadbjorke.no/?isbn=978-82-516-8475-0

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar