hits

En av de beste debutant romanen jeg har lest på lenge!

Forlag: Vigmostad og Bjørke forlag

Sjanger: Kriminalroman

Forfatter: Jan Boris Stene

Sider: 333

Kilde: Innbundet

 

Liker du Sherlock Holmes? Ja da er Jan Boris Stene's debutroman noe for deg.

"Nådegiveren", er en spennende og interessant roman. Stenes kriminalroman er den første boken i serien om Falkener og Wilberg. Dette er en velskrevet kriminalroman. Som nevnt i overskriften er dette en av de beste debutromanene jeg har lest på lenge.

"Nådegiveren", tar leserne med tilbake til 1916. Vi befinner oss i Trondheim og blir kjent med Doktor Wilberg. Wilberg går tur i parken ved Vår Frues kirke. Der finner han tyske konsul Reimers myrdet. Dette fører til at Wilberg, privat prøver å avdekke morderens identitet. Hans arbeid og jakt etter morderen fører ham inn i byens beste borgerskap. Der han etter hvert samler alle tråder som fører ham til dysterhet og dramatikk.

Spenningen holdes oppe allerede fra de første sidene, men blir til tider litt for handlingsmettet. Dette er en roman preget av en tankevekkende handling. Jan Boris Stene har skapt en solid kriminalroman. Dette er en bok med kraft og imponerende beskrivelser. Romanen gir en Noir og feelgood følelse. Stenes roman er første roman i serien Falkener og Wilberg mysterium. Kriminalromanen er virkelig et mesterverk og kan anbefales på det sterkeste.

Jan Boris bok er en spennende, dyster, mystisk og god roman. Jeg har valgt å gi denne romanen terningkast 4!

Jeg gleder meg til neste bok av Jan Boris Stene!

 

Bakside informasjon om boken:

"Klassisk krim i beste Sherlock Holmes-stil.
November 1916: Den første snøen faller over Trondheim. Doktor Wilberg er ute og går tur i parken ved Vår Frues kirke, hvor han finner tyske konsul Reimers myrdet.

I Wilbergs private bestrebelser etter å avdekke morderens identitet starter en jakt som fører ham inn i byens beste borgerskap. Han stifter bekjentskap med den eksentriske gentlemandetektiven Astor Falkener, og sammen nøster de systematisk i trådene. Men ettersom de nærmer seg morderen, havner de også dypere i en mørk verden av spionasje og hemmelige renkespill."

 

Kilder:

Vigmostad & Bjørke (2015). Nådegiveren. Lokalisert i 2015 på internett: http://www.vigmostadbjorke.no/?isbn=978-82-419-1121-7

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar