hits

Brennende spennende!

Forlag: Wigestrand forlag

Sjanger: Kriminalroman

Forfatter: Lars Helle

Sider: 377

Kilde: innbundet

 

Lars Helles "Brennende sinn", er en kriminalroman fullspekket med spennende, overraskelser og brutalitet. Romanens personalia er rikt og skaper en idyll gjennom de 377 sidene. Igjen imponerer Helle med sine beskrivelser og formuleringer. På likhet med forfatterens andre romaner, utspiller handlingen seg i Rogaland, nærmere sagt Stavanger. "Brennende sinn", er forfatterens 6 roman om Gunnar Holt. Dette er en kriminalroman som holder spenningen oppe fra første til siste side.

"Brennende sinn", handling er lagt til årene 1991 og 2009. Et parallelt løp mellom Katrine Skov og Odd Malde. Dette er en kunnskapsrik og informativ roman. Lars Helles nye kriminalromanen tar deg med dypt inn i Stavangers kriminelle jungel. Leserne får til tider følelse av tilstedeværelse. Romanen handler om Katrine Skov. Skov er datterdatter til en av Stavangers rikeste menn. Hun lever et lykkelig liv, men forsvinner sporløst etter en fest. Leserne blir også kjent med krigshelten Odd Malde. Han oppsøke Gunnar Holt og dette er starten på en av spennende og sjokkerende kriminalroman.

Etter å ha lest denne romanen sitter jeg igjen med en "WOW!" følelse. For en bok, for et plott og for et persongalleri. Dette er en bok med kraft og spenning. Virkelig noe jeg ønsker å anbefale. Om du enda ikke har lest Helles forrige romaner, er de også til å anbefale. Helle har imponert gjennom hele forfatterskapet, men "Brennende sinn" er uten tvil den beste.

Helle har igjen vist sin profesjonalitet i formidlingen av romanens handling. Det ender meg at jeg gir "Brennende sinn", terningkast 6!

Jeg gleder meg til neste bok av Lars Helle!

 

Bakside informasjon om boken:

"Det sies at én forutsetning for lykke er dårlig hukommelse. Høsten 1991:15 år gamle Katrine Skov, datterdatter til en av Stavangers rikeste menn, lever et - på overflaten - lykkelig liv. En kveld sykler hun hjem fra fest. Siden har ingen sett henne. Våren 2009: Krigshelten Odd Malde forlater sin egen 90-årsdag for å oppsøke Gunnar Holt. Han er ikke til å misforstå: Finn ut hva som skjedde med Katrine! I «Brennende sinn» følger vi to parallelle løp. Det ene tar for seg Katrines siste uker. Vi støter på nynazistiske elementer, en samfunnsfaglærer som havner i søkelyset på grunn av en sedelighetssak, Katrines oppmerksomhetssøkende venninne, og en tvilsom skikkelse som betrakter henne fra vinduet. I Gunnar Holts etterforskning, nesten tjue år senere, får vi høre de samme menneskene beskrive de samme begivenhetene. Jakten hans setter i gang en kjede av begivenheter. Hemmeligheter man trodde var begravet for lenge siden, kommer til overflaten. Og når brikkene faller på plass, viser det seg at verden ikke er som man tror. Å belyse samme opplevelser fra offer og etterforsker i to tidsperspektiv, driver handlingen framover og gjør «Brennende sinn» umulig å legge fra seg."
 

Med bokhilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Lars-helle.com (2015). Brennende sinn. Lokalisert i 2015 på internett: http://lars-helle.com/Brennende%20sinn.html

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar